Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід травневі свята салати вечеря › Салат з креветками та авокадо
Салат з креветками та авокадо

Салат з креветками та авокадо

Вишуканий салат, інгредієнти якого мають корисні властивості. У креветках знаходиться корисний і легкий білок, та і калорійність їх не велика. Мешканка холодних північних вод сьомга поділиться з вами не лише життєво важливими для безперебійної роботи серця омега-3-кислотами, але і позбавить від токсинів завдяки селену, що міститься в ній. Авокадо ж відоме своїми корисними жирами, якими, звичайно не варто зловживати, але вони мають бути у вашому раціоні. Картопля і томати не лише додадуть свої ароматні нотки, але і збалансують смакову гамму салату, який обов'язково повинен стати частим гостем на вашому столі.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Авокадо великі — 2 шт
  2. 2. Креветки — 150г
  3. 3. Сьомга копчена — 150г
  4. 4. Помідори — 3 шт
  5. 5. Картопля — 2 шт
  6. 6. Лайм — 2 шт
  7. 7. Майонез — 2 ст.л.
  8. 8. Кетчуп — 2 ст.л.
  9. 9. Кріп (дрібно нарізаний) — 1 ч.л.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець — за смаком
  12. 12. Лимон для прикраси — 1 шт
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зробити соус, змішавши майонез і кетчуп.

  2. Креветки відварити, порізати, додати дрібно нарізаний кріп і заправити половиною соусу.

  3. Дрібно нарізати сьомгу.

  4. Відварити картоплю в мундирі, охолодити, очистити, розім'яти виделкою, заправити соусом, що залишився, посолити за смаком і ретельно перемішати.

  5. Видалити з помідорів серцевину з насінням і дрібно нарізати те, що залишилося.

  6. Авокадо розрізати, видалити кісточку і очистити. Порізати кубиками, заправити соком лайма, посолити, поперчити.

  7. Коли всі інгредієнти будуть готові, можна зібрати салат. Для цього форму для салату викласти харчовою плівкою.

  8. Нижній шар - ½ частина нарізаного авокадо.

  9. Потім - креветки. Наступний шар - рибний. Потім знову шар авокадо (частина, що залишилася). Потім помідори. Все зверху покривається шаром картоплі. Усі шари при укладанні трохи утрамбовуються.

  10. Форму з салатом накрити харчовою плівкою і поставити на 2 години в холодильник. Перед подачею зняти верхній шар харчової плівки. На форму зверху покласти тарілку і різким рухом перевернути всю конструкцію таким чином, щоб тарілка виявилася внизу. Обережно зняти форму і прибрати харчову плівку.

  11. Прикрасити салат зеленню, часточками лайма і лимона.