Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід риба обід › Рибно-пшоняні тефтельки у томатному соусі
Рибно-пшоняні тефтельки у томатному соусі

Рибно-пшоняні тефтельки у томатному соусі

Не усі люблять довго возитися біля плити, але якщо страва смачна, то це того варте. Пропонуємо вам приготувати рибно-пшоняні тефтельки у томатному соусі. Рибу можете використати на ваш розсуд: сайда, тріска, хек або мінтай - обирати вам. Страву дуже легко приготувати і застосовувати особливі кулінарні прийоми вам вже точно не доведеться. Ну а, для того, щоб цей рецепт став вашим фірмовим потрібно буде включити усю свою фантазію і втілити в кулінарний шедевр. Подавати тефтельки краще в соусі, так вони виходять соковитими і апетитнішими. Легкість і вишуканість рибних тефтельок в соусі не передати, потрібно лише скуштувати. На гарнір підійдуть картопляне пюре, або відварений рис. Даруйте радість близьким щодня. Смачного!

Кількість порцій 3
Час приготування 40 хв

  1. 1. Філе риби (хек) — 500 г.
  2. 2. Пшоно — 70 г.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Вершкове масло — 30 г.
  6. 6. Молоко — 2 ст.
  7. 7. Кріп — пучок
  8. 8. Перець чорний (мелений) — за смаком
  9. 9. Цибуля — 1 шт.
  10. 10. Томатна паста — 300 г.
  11. 11. Цукор — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе риби (хека) промити, обсушити і нарізати на невеликі шматочки. Зробити рибний фарш, пропустивши через м'ясорубку, і помістити в глибоку посудину.

  2. Перейти до приготування пшона. Промиту крупу висипати в киплячу воду і варити на повільному вогні. Через 20 хв. від початку варіння, налити в каструльку молоко. Потім покласти сіль, вершкове масло і помішуючи варити ще 15 хв.

  3. Дрібно нарізати кріп, а потім цибулю (замість кропу підійде і петрушка). Додати у фарш зварене пшоно, кріп, сюди ж вбити яйце, посолити, поперчити і все ретельно перемішати.

  4. З фаршу сформувати кульки (тюфтельки) і поставити в холодильник. Тим часом, розігріти сковороду і на рослинній олії обсмажити цибулю.

  5. В обсмажену цибулю додати томатну пасту, цукор і сіль за смаком, а також кип'яченої води  1/2  склянки. Довести все до кипіння на середньому вогні.

  6. Охолоджені тефтельки дістати з холодильника і помістити у соус. Тушкувати 10 хвилин. Перевернути на інший бік і дати тушкуватися ще стільки ж за часом. Подавати готові тефтельки слід, в отриманому раніше соусі.