Роли шиітаке
- 1. Рис круглозернистий — 300 г.
- 2. Оцет рисовий — 2 ч. л.
- 3. Водорості норі — 4 шт.
- 4. Соус соєвий — 3 ст. л.
- 5. Вода — 350 мл.
- 6. Цукор — 2 ч. л.
- 7. Сіїтаке сушені — 30 г.
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Маринований імбир — 30 г.
- 10. Васабі — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Для приготування ролів взяти рис, листи норі, сушені гриби сіїтаке, соєвий соус.
Сіїтаке залити окропом і залишити настоюватися 1 годину.
Потім воду злити, залити гриби новою водою і варити 1 годину на повільному вогні після закипання.
Гриби остудити, зрізати ніжки, а шляпки нарізати соломкою.
Розігріти 2-3 столові ложки соєвого соусу і обсмажити гриби 2-3 хвилини, додати за смаком чорного меленого перцю і постійно помішувати.
Промитий під проточною водою рис, залити 350 мл. холодної води, довести до кипіння на великому вогні, потім накрити кришкою і варити 12 хвилин.
Після того як рис зварився, дати йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.
Приготувати заправку для рису: з'єднати по 2 чайні ложки рисового оцету, теплої води та цукру. Все добре перемішати, до розчинення цукру.
У готовий гарячий рис влити заправку, добре все перемішати і остудити.
Листи норі розрізати навпіл. Розподілити рис на половині норі рівномірним шаром товщиною приблизно 1 см.
Потім викласти порізані сіїтаке.
Акуратно і максимально щільно загорнути рулет. На виході із зазначеної кількості виходить 7-8 ролів.
Готові роли залишити полежати швом вниз протягом 5 хвилин.
Кожен рол розрізати на 6 рівних частин. Подавати роли з соєвим соусом, маринованим імбирем і васабі.