Пряникоий пиріг з шоколадним соусом (в мікрохвильовій печі)
- 1. Борошно — 625 г.
- 2. Яйця — 2 шт.
- 3. Масло вершкове — 130 г.
- 4. Цукор — 170 г.
- 5. Розпушувач для тіста — 6 г.
- 6. Кориця мелена — 5 г.
- 7. Гвоздика мелена — 3 г.
- 8. Сіль — 3 г.
- 9. Молоко 1,5% — 175 г.
- 10. Мед — 125 г.
- 11. Яблуко — 1 шт.
- 12. Імбир у цукрі — 100 г.
- 13. Імбир мелений — 10 г.
- 14. Чорний шоколад — 170 г.
- 15. Вершки — 90 г.
- 16. Ванільна есенція — 5 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку яблуко потрібно потерти на тертці. Змішати блендером цукор (125 г.), масло (100 г.), розпушувач, імбир мелений, корицю, гвоздику, сіль. Збільшивши швидкість блендеру продовжувати збивати деякий час.
Потім додати борошно, молоко 1,5%, мед, яйця, яблука. Все ретельно збити. Вилити тісто у форму, зверху посипати січеним у цукрі імбирем.
Випікати пиріг в режимі "свч" при максимальній потужності протягом 20 хвилин. Після приготування залишити у печі на 10 хвилин.
Далі потрібно приготувати шоколадний соус. Для цього у кастрюлі середнього об'єму нагріти воду (115 мл.) до кипіння та висипати цукор (45 г.). постійно помішуючи до його повного розчинення. Потім подрібнити шоколад на дрібні шматочки та порізати якнайдрібніше вершкове масло (30 г.). Висипати масло та шоколад у воду з цукром і розмішати. Прибрати кастрюлю з вогню та мішати, поки масло та шоколад повністю не розчиняться та не перемішаються з водою. Додати до соусу вершки та ваніль і розмішати до однорідної консистенції. Подавати до столу, поливши шоколадним соусом.