Торт "Мішечок щастя"
- 1. Зефір (маршмеллоу) — 200 г.
- 2. Вода — 25 мл.
- 3. Горіхи миндалю — 100 г.
- 4. Чорнослив без кісточок — 100 г.
- 5. Абрикосове варення — 100 г.
- 6. Яйце — 1 шт.
- 7. Борошно — 160 г.
- 8. Вершкове масло — 25 г.
- 9. Цукрова пудра — 340 г.
- 10. Дріжджі — 5 г.
- 11. Молоко — 80 г.
- 12. Цукор — 30 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Зефір залити двома столовими ложками води. Цю суміш розтопити на водяній бані. Потрібно отримати масу схожу на велику гумку.
Після цього на столі розсипати цукрову пудру і на неї викласти ще теплу розплавлену масу. Пудра необхідна, щоб замісити тісто. Правильне тісто не буде липнути до рук, але тут важливо не тримати масу у формі колобка. Її потрібно розкатати в тонкий млинець товщиною в кілька міліметрів. Маса еластична та слухняна тільки поки тепла, коли вона охолоне, буде дуже погано розкачуватися.
Наступный етап - начинка "мішечка щастя" або "мішечка грошей". Підходить будь яке тісто або корж. Можна приготувати дріжджовий - швидкий. Для цього молоко розігріти з маслом, додати цукор (2 столові ложки) та 5 г. дріжджів. Також для тіста потрібні яйце та борошно. Із інгредієнтів формується корж, котрий швидко готується. Круглою формою вирізати середину та розділити отриманий корж на дві частини, кожну просочити абрикосовим сиропом із джему. Ягоди теж можна додати.
Зверху на варення викласти несолодкий сир та порізаний чорнослив. Те ж саме зробити з іншим коржем та з'єднати в одне тістечко.
За бажанням можна і зверху шматочки коржа порізати, після чого покласти тортик на середину раніше розкатаного зефіру. З нього збирається мішечок та обв'язується навколо мотузкою із цього ж мармеладу.
Монетки виготовляють з миндалю та основи "мішечка щастя", а "мішок грошей" наповнюється тортиком та горіхами. Виходить доволі смачна та оригінальна солодкість.