Пиріг з яблуками і манкою
Цей пиріг рекомендується робити ввечері, тоді за ніч він охолоне і повністю просочиться. Яблука краще брати кисло-солодкі, щоб смак пирога був живий, натуральний, з кислинкою. Потерті яблука надають пирогу шаруватість, а якщо порізати їх брусочками, то це додасть їм однорідності. Пиріг виходить дуже смачний і досить ситний, тому відмінно підходить для повноцінного сніданку з чашкою чаю або кави. Пиріг з яблуками і манкою дуже легко готується, так як не потрібно готувати тісто і на цьому істотно заощаджується час приготування. Перед подачею пиріг присипають цукровою пудрою, прикрашають ягодами або кулькою морозива.
- 1. Борошно пшеничне — 200 г.
- 2. Крупа манна — 200 г.
- 3. Цукор — 150 г.
- 4. Кориця — 1 ч. л.
- 5. Сода — 0,5 ч. л.
- 6. Молоко — 200 мл.
- 7. Яблука — 5 шт.
- 8. Сік лимонний — 2 ст. л.
- 9. Масло вершкове — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Змішати в мисці борошно, манну крупу, 120 г. цукру і соду. Перемішати.
Яблука очистити від шкірки і серцевини, натерти на тертці. Скропити яблучне пюре лимонним соком. Додати до яблук цукор, що залишився і корицю.
Змастити форму маслом, викладати суміш необхідно шарами, спочатку шар борошняної суміші, після - шар яблучного пюре. Повторити так кілька разів, самий верхній шар повинен бути яблучний.
Залити пиріг киплячим молоком, викласти шматочки вершкового масла.
Розігріти духовку до температури 180-200ºС, випікати протягом 40-50 хвилин.