Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом
- 1. Сметана (жирність 10-20%) — 500 г.
- 2. Цукор — 300 г.
- 3. Мак — 200 г.
- 4. Борошно — 180 г.
- 5. Яйця — 3 шт.
- 6. Вершкове масло — 150 г.
- 7. Желатин — 10 г.
- 8. Ванільний цукор — 2 ч. л.
- 9. Розпушувач — 2 ч. л.
- 10. Соняшникова олія — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло в мисці розтерти з половиною цукру. Далі додати 3 яйця і добре перемішати.
Слідом у миску додати мак і знову перемішати. Потім всипати борошно і розпушувач і замісити тісто.
Форму для випікання трохи змастити олією і викласти в неї тісто.
У духовку, розігріту до 180°С поставити форму і випікати корж близько 25-30 хвилин.
Тим часом приготувати крем: замочити желатин в 100 мл води і залишити на час, вказаний на упаковці.
Цукор, що залишився, змішати зі сметаною, туди ж додати ванільний цукор. Гарненько перемішати.
Желатин нагріти до кипіння, але не кип'ятити і відразу влити його до цукрово-сметанної суміші. Знову добре перемішати.
Коли корж буде готовий, остудити його. А потім залити його отриманим кремом. Далі слід прибрати пиріг в холодильник на 5-6 годин.