Плацинди з картоплею
- 1. Борошно пшеничне — 550 г.
- 2. Сіль — 1 ч. л.
- 3. Картопля — 400 г.
- 4. Цибуля ріпчата — 1 шт.
- 5. Петрушка — 10 г.
- 6. Олія рослинна — 100 мл.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Для тіста просіяти борошно в широку миску, зробити заглиблення в центрі, додати сіль і влити воду (близько 300 мл., залежно від борошна). Замісити досить круте тісто. Місіти його кілька хвилин, потім зробити кулю, накрити рушником і дати постояти 10-15 хвилин.
З тіста зробити 6-8 однакових кульок (приблизно по 130-140 г.). Використовувати борошно для підсипання, при необхідності. Знову накрити кульки рушником і залишити на 10 хвилин.
Поки тісто доходить, зробити начинку. Картоплю очистити і нарізати дуже дрібними кубиками.
Додати дрібно нарізану цибулю. Дрібно посічену зелень теж додати в начинку, посолити. Кульки тіста розкачати по черзі тонким шаром, у центр покласти начинку (1-2 столових ложки) і згорнути (краї тіста загорнути до середини). Щоб тісто краще склеювалося, можна злегка змочити його водою. Приготовані коржі покласти на розігріту сковороду з маслом (вогонь повинен бути маленьким) швом вниз. Готувати під кришкою 5-7 хвилин до золотистого кольору. Потім перевернути і смажити з іншого боку також на маленькому вогні і під кришкою, щоб начинка встигла приготуватися. Подавати теплими.