Паста з запеченим солодким перцем і помідорами
Для цієї страви підійде паста як довга, так і коротка. Паста повинна бути трохи недовареною, тобто м'якою зовні і трохи тугою всередині (як кажуть італійці, «аль данте»). Болгарський перець в рецепті стоїть на першому плані і грає головну роль завдяки своїй величезній користі для організму людини. Солодкий болгарський перець багатий вітамінами А, С, P, B1, B2, E, B6, PP, містить величезну кількість корисних мінеральних речовин, мікро- і макроелементів. Час від часу потрібно перевертати перець, щоб він більш-менш рівномірно пропікся з усіх боків. Пасту змішують з запеченим солодким перцем і помідорами, посипають дрібно нарізаним сиром і подають до столу.
- 1. Червоний болгарський перець — 2 шт.
- 2. Жовтий болгарський перець — 2 шт.
- 3. Помідори — 3 шт.
- 4. Часник — 2 зубчика
- 5. Паста — 400 г.
- 6. Сыр — 150 г.
- 7. Оливкова олія — за смаком
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти духовку і поставити перець запікатися при температурі 150°C. Час від часу перевертати. Перець повинен з усіх боків рівномірно покритися підпалинами.
Помідори почистити, розрізати на 4 частини і видалити насіння і зайву рідину. У сковороді розігріти олію і помістити в неї дрібно нарізаний часник на 1 хвилину, тримати на маленькому вогні. Додати помідори, перемішати і тушкувати на маленькому вогні приблизно 15 хвилин.
Перець нарізати довгими смужками.
Пасту зварити.
Додати перець до помідорів і перемішати. Змішати з пастою. Посолити і поперчити.
На гарячу пасту додати порізаний кубиками сир.