Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід овочі вегетаріанські страви › Цибульно-картопляний салат
Цибульно-картопляний салат

Цибульно-картопляний салат

Такі салати іноді навіть можна віднести до розряду закусок або легких гарнірів. Тому що основні інгредієнти тут тільки цибуля і картопля. Зате салат буде дуже доречний, коли не хочеться довго возитися на кухні або коли в холодильнику виявилося порожньо. У такому випадку це буде і швидко, і досить ситно - все таки картопля. Лимонний сік зробить картоплю не таким сухою, а всю страву більш м'якою. Якщо ви не полюбляєте майонез, тоді його легко можна замінити сметаною - це навіть корисніше. А взагалі салат краще посипати зверху зеленню або, наприклад, шматочками помідорів, щоб додати йому виразності.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля — 600 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 150 г.
  3. 3. Оцет — 60 г.
  4. 4. Цукор — 10 г.
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Майонез — 70 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками. Полити оцтом і посипати цукром.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Змішати в мисці картоплю з цибулею. За смаком додати сіль і перець. З лимона вичавити сік, додати до овочів. Перемішати салат з майонезом і подавати (перед подачею краще протягом 30-45 хвилин охолодити в холодильнику).