М'ясна солянка з каперсами і солоними огірками
Сьогодні ми хочемо познайомити вас зі стравою, яку можна назвати традиційною в російській кухні. Звичайно ж це солянка. Зазвичай солянку роблять на м'ясному, рибному або грибному бульйоні. Сьогоднішній рецепт якраз м'ясної. Солянка об'єднала в собі компоненти щей і розсольника. Обов'язковими інгредієнтами в кожній солянці виступають будь-які кислі інгредієнти. У нашому рецепті це будуть солоні огірки. Але також можуть бути і маслини або каперси. Ще один важливий інгредієнт - це лимон. Солянка має незвичайний солонуватий смак. Але в цьому і вся принадність цієї страви. Подавати можна з грінками чорного хліба. Перед подачею додати трохи зелені.
- 1. Яловичина — 500 г.
- 2. Огірки солоні — 200 г.
- 3. Цибуля біла — 150 г.
- 4. Паста томатна — 5 ст. л.
- 5. Каперси — 3 ст. л.
- 6. Перець чорний духмяний — за смаком
- 7. Лавровий лист — 4 шт.
- 8. Олія рослинна — за смаком
- 9. Лимони — за смаком
- 10. Зелень — за смаком
- 11. Маслини — за смаком
- 12. Копченості — 500 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Поставити каструлю з водою на вогонь, покласти м'ясо, зварити бульйон.
Нарізати відварене м'ясо, копченості (шинку, ковбасу, сосиски) тонкими шматочками. Огірки нарізати шматочками. Нашаткувати цибулю кільцями.
Поставити на вогонь сковороду з олією, розігріти, висипати нарізану цибулю, обсмажити, додати до цибулі томатну пасту. Вилити в киплячий бульйон. Додати в бульйон також копченості.
Після висипати в каструлю з супом огірки і цибулю, довести до кипіння, зменшити вогонь, варити 10 хвилин. Додати лавровий лист, після - оливки, маслини і каперси.