Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід вечеря зима › Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса
Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса

Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса

Кесаділья - традиційна іспанська страва. Незважаючи на складну для нас назву, готується вона дуже легко і швидко. По суті, кесаділья - це один з варіантів знаменитого мексиканського коржа під назвою тортілья. У цьому випадку її складають навпіл і обов'язково додають до начинки сир. Коржі для її приготування можна брати як пшеничні, так і кукурудзяні. Кесаділья - це просто, поживно і смачно. Ось як пропонує її приготувати шеф-кухар Ілля Сьомін.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Тортілья — 2шт
  2. 2. Сир Чеддер тертий — 200г
  3. 3. Сметана — 100г
  4. 4. М'ясо, обрізане з курячих стегенець — 400г
  5. 5. Оливкова олія — 34г
  6. 6. Бульйон курячий — 100г
  7. 7. Цибуля синя — 50г
  8. 8. Часник — 8г
  9. 9. Чилі консервований подрібнений — 100г
  10. 10. Помідори чері — 50г
  11. 11. Борошно пшеничне — 5г
  12. 12. Суміш спецій для курки — за смаком
  13. 13. Кінза — за смаком
  14. 14. Зелена цибуля — за смаком
  15. 15. Сіль — за смаком
  16. 16. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготуйте курячий бульйон з обрізаних стегенець.

  2. Приготуйте соус сальса: подрібніть помідори чері, цибулю, подрібніть часник і кінзу, перемішайте, посоліть, поперчіть і залиште на 20 хвилин.

  3. Шматочки м'яса обсмажте на оливковій олії до рум'яної кірочки. Додайте спеції, борошно, влийте бульйон і протушкуйте. Викладіть готове м'ясо і злийте соус зі сковороди.

  4. На гарячій сковороді розігрійте тортілью, посипте її чеддером, зеленою цибулею, викладіть шматочки курки. Додайте по ложці сальси і соусу з-під м'яса, знову посипте сиром і накрийте другим коржем зверху.

  5. Переверніть кесаділью, щоб друга сторона теж підрум'янилась. Розріжте і при подачі додайте сальси і сметани.