Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Лябан

Лябан

Лябан - східна кисломолочна закуска. Готують її з сиру (отриманого з овечого, козиного молока) і скачують в кульки. Основні інгредієнти страви малодоступні в нашій країні, тому, як і ізраїльтяни, ми пропонуємо приготувати лябан з класичного, без якихось добавок, йогурту. Покривають лябан чорнушкою, паприкою, кунжутом, - діло смаку. Вцілому, східну страву зготувати просто, єдине - доведеться декілька днів почекати, коли сирні кульки будуть готові до вживання. Але, ефект не змусить вас довго чекати. Намазавши на шматочок хліба, і поливши зверху олією, сирну кульку ви поринете в атмосферу східної казки.

Кількість порцій 8
Час приготування 420 хв

  1. 1. Йогурт — 1,5 л.
  2. 2. Чорнушка — 1 ст. л.
  3. 3. Оливкова олія — 100 мл.
  4. 4. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати друшляк. Вистелити на ньому у декілька разів складений шматок марлі. Влити класичний йогурт. Накрити кришкою. Залишити на 5 годин.

  2. Після цього, отриману сироватку (ту, що витекла з йогурту) вилити в окрему ємність. Йогурт посолити. Краї марлі зв'язати в міцний вузол.

  3. Підвісити на дерев'яну ложку. Помістити над ємністю. Помістити в холодильник на день.

  4. Потім змочити руки в рослинній олії. З однієї столової ложки скачати кульки. Скласти в скляну ємність. Кожен шар посипати насінням чорнушки. Залити оливковою олією.

  5. Помістити в холодильник. Зберігати 7 днів.