Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід середній літо › Лимонно-кокосові квадратики з рікотою
Лимонно-кокосові квадратики з рікотою

Лимонно-кокосові квадратики з рікотою

Цей італійський, неймовірно смачний і ароматний десерт - просто знахідка для тих, хто любить дарувати своїм близьким тепло і затишок сімейного вогнища, не втомлюється радувати їх і балувати чимось незвичайним і смачненьким. Лимонно-кокосові квадратики з рікоттою - ніжні, кисло-солодкі, з шовковистим лимонним кремом, приготовані тільки з натуральних інгредієнтів пироги. Цей десерт ідеально підходить як для сімейного чаювання, так і для пригощання при екстреному засіданні у вузькому колі ваших подружок. Недарма італійська кухня так відома, а кухарі з цієї красивої країни неодмінно знаходять своїх шанувальників в будь-якому куточку світу. Порадуйте себе і своїх близьких такою смакотою - і ви зрозумієте, що життя прекрасне.

Кількість порцій 10
Час приготування 80 хв

  1. 1. Яйце куряче — 3 шт.
  2. 2. Цукор — 220 г.
  3. 3. Лимон — 1 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 350 г.
  5. 5. Борошно — 260 г.
  6. 6. Кокосова стружка — 100 г.
  7. 7. Розпушувач — 0,5 ч. л.
  8. 8. Сіль — 0,5 ч. л.
  9. 9. Рікота — 250 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимонний крем для квадратиків необхідно приготувати днем ​​раніше. Лимон помити, зняти цедру, вичавити сік. Перетерти руками лимонну цедру з цукром. У невеликій каструлі змішати лимонний сік, цукор з цедрою і 2 яйця. Поставити каструлю на водяну баню. Збивати вінчиком до появи густої пари, не доводити до кипіння. Остудити суміш до 60°C, вилити в блендер, додати 180 г. порізаного вершкового масла кімнатної температури, збивати 10 хвилин. Вилити крем в ємність, поставити на ніч у холодильник.

  2. Борошно з розпушувачем просіяти, змішати з кокосовою стружкою, 100 г. цукру, сіллю. Додати сюди ж 170 г. розтопленого вершкового масла з 1 злегка збитим яйцем. Ретельно все перемішати.

  3. Змішати рікоту із заздалегідь приготовленим лимонним кремом.

  4. Змастити форму шматочком вершкового масла, на дно викласти тісто, розрівняти по поверхні і трохи притиснути. На тісто викласти суміш лимонного крему з рікотою, після присипати кокосовою стружкою.

  5. Випікати 20-25 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці до температури 180°С. Дати охолонути, тільки потім розрізати на квадратики. Зберігати в герметичній ємності.