Крокке
Крокке часто називають "вуличною їжею" в Палермо. Ними можна перекусити в будь-якому провулку. Це невеликі коржі, які готують з нутового борошна (по -іншому його називають ще турецьким горохом). Його якраз і араби привезли на Сицилію. Вони робили з гороху борошно і потім випікали різні вироби. Тому в класичному варіанті використовують як раз нутове борошно. Хоча це не найголовніше. Адже крокке - це коржі з картопляного пюре. Так що борошно можна використовувати і звичайне. Крокке обов'язково потрібно їсти гарячими , так вони зберігають свій справжній смак. За бажанням можна приготувати якийсь соус до крокке і подавати їх як самостійну страву. Або, наприклад, із салатом.
- 1. Картопля — 2 шт.
- 2. Карі — 0,5 ч. л.
- 3. Перець чорний мелений — за смаком
- 4. Борошно — 0,5 ст.
- 5. Рослинна олія — 50 мл
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Куряче яйце — 1 шт.
- 8. Сухарі панірувальні — 1 ст.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Відварити картоплю, охолодити і розім’яти в пюре.
Нагріти олію на сковороді.
Змішати картопляне пюре з порошком каррі. Приправити сіллю і перцем.
Взяти 3 неглибокі миски, в одній збити яйце, в іншу насипати борошно, в третю – сухарі.
Зліпити з картопляної суміші невеликі коржі.
Опустити кожен корж в борошно і обережно струсити надлишки.
Обсмажити картопляні коржі в дуже гарячій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.
Подавати з улюбленим соусом.