Краківський сирник
- 1. Борошно — 250 г.
- 2. Цукрова пудра для тіста — 100 г.
- 3. Цукрова пудра для глазурі — 150 г.
- 4. Масло вершкове для тіста — 125 г.
- 5. Масло вершкове для сиру — 100 г.
- 6. Яйце для тіста — 1 шт.
- 7. Яйця для сиру — 8 шт.
- 8. Цукор — 250 г.
- 9. Кисломолочний сир — 1 кг.
- 10. Крохмаль картопляний — 3 ст. л.
- 11. Родзинки — 100 г.
- 12. Лимон — 1 шт.
- 13. Цукор ванільный — 2 пакета
- 14. Жовток яєчний (для змащування пирога) — 1 шт.
- 15. Білок яєчний (для глазурі) — 1 шт.
- 16. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розм'якшене масло (125 г.) добре розтерти з цукровою пудрою (100 г.). В отриману масу додати 1 яйце, 1 пакетик ванільного цукру. Потім додати борошно, змішане з розпушувачем і замісити тісто.
Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
Для начинки 8 яєць розділити на білки і жовтки. Білки збити, наприкінці збивання додати 50 г. цукру.
Кисломолочний сир добре розтерти блендером з маслом (100 г.), цукром (200 г.) і ванільним цукром (1 пак.) до стану крему. Поступово вводити 8 жовтків, не припиняючи розтирати. Повинна вийти однорідна масса. Після цього додати в неї збиті білки, 3 ст. л. крохмалу, родзинки і обережно перемішати ложкою.
Від тіста відокремити третю частину і відправити її назад в холодільник. Тісто, яке залишилось, розкачати в тонкий пласт, укласти в злегка змащену маслом форму. Злегка запекти його в розігрітій до 170°C духовці протягом 15 хвилин.
На запечене тісто викласти творожну масу. Тісто, яке залишилось у холодильнику, тонко розкачати, вирізати смужки і викласти на сир. Змастити пиріг жовтком і випікати при температурі 170°C 50-60 хвилин.
Для глазурі розтерти 150 г. цукрової пудри з 1 яєчним білком. Поступово додавати лимонний сік і продовжувати розтирати, поки не вийде однорідна біла маса.
Залити пиріг прямо у формі і поставити в холодильник на пару годин.