Кавовий крем
- 1. Мелена кава — 5 ч.л.
- 2. Яйця — 3 шт.
- 3. Цукор — 150 г
- 4. Желатин (швидкорозчинний) — 2 ч.л.
- 5. Вершки 33-35% — 300 мл
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Желатин замочіть у 100 мл холодної кип'яченої води.
Відваріть міцну каву, з'єднавши мелену каву та 250 мл води.
Білки відділіть від жовтків (білки не знадобляться, їх можна використати для приготування ще одного десерта). Жовтки збийте з цукром, поставте на водяну баню та варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.
Влийте каву, перемішайте.
Додайте желатин і продовжуйте нагрівати до повного розчинення желатину. При цьому суміш не повинна бути дуже гарячою - пильнуйте, щоб жовтки не зсілися. Потім заберіть з вогню та остудіть.
Вершки збийте (перед збиванням їх краще охолодити) спочатку ев невеликій швидкості, потім поступово збільште її. Важливо не перезбити вершки, інакше десерт вийде надто жирним і маслянистим.
З'єднайте вершки з охолодженою кавовою масою, охайно перемішайте. Розлийте десерт у формочки або у склянки, у яких ви будете його подавати, заберіть у холодильник на 3-4 години. Подавайте, прикрасивши кондитерською посипкою, шоколадом, кавовими зернами або листочками м'яти - за вашим бажанням. До речі, якщо ви не "подолали" всі порції десерта на вечерю, він може стати чудовим романтичним сніданком!