Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська весна › Кава по-варшавськи
Кава по-варшавськи

Кава по-варшавськи

Мало кому відомо, що вперше кава була відкрита у Варшаві. А рецепт кави по-варшавськи став візитною карткою всіх престижних кафе польської столиці ще в 18-му столітті. Вважається, що у Варшаві варили каву виключно смачно, роблячи напій особливо міцним і ароматним. Однак, кава по-варшавськи - це зовсім не чорна кава, а kawa smetanka або кава з молоком. Таку каву можна пити і без цукру, але хто любить - відразу в молоко кладуть цукор і насипають трохи меленої кориці і ванільного цукру. Особливо гарна кава по-варшавськи для тих, хто зранку не снідає: молоко досить калорійне і напоєм цілком можна зарядитися енергією на півдня.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Кава мелена — 3 ч. л.
  2. 2. Молоко — 85 г.
  3. 3. Молоко пряжене — 100 г.
  4. 4. Цукор — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко налити в широкий плаский посуд, поставити в духовку при температурі 100°C, томити молоко, знімаючи пінку по мірі її утворення.

  2. Зварити чорну каву, процідити її, перелити в каструлю, додати топлене молоко і цукор. Знову довести каву до кипіння.

  3. Перед подачею каву розлити по чашках, зверху покласти гарячу молочну пінку і відразу подавати.