Кіш із капустою та чорносливом
- 1. Борошно пшеничне — 30 г.
- 2. Капуста білокачанна — 700 г.
- 3. Мускатний горіх мелений — 3 г.
- 4. Чорнослив — 100 г.
- 5. Орегано сухий мелений — 5 г.
- 6. Сир "Голландський" — 70 г.
- 7. Масло вершкове — 170 г
- 8. Яйце — 4 шт.
- 9. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 10. Сіль — 4 г.
- 11. Сметана — 200 г.
- 12. Рослинна олія — 20 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно масло (150 г.) з борошном натерти або порубати в крихту. Інтенсивно збити яйце (1 шт.) з дуже холодною, майже льодяною водою (40 мл.) та сіллю. Змішати крихту борошна зі збитим яйцем із водою, зібрати тісто в кулю, загорнути у плівку та покласти в холодильник на 1-2 години.
Капусту подрібнити на свій розсуд: можна нашинкувати соломкою або нарізати квадратиками. Дрібно порізану цибулю злегка обсмажити в олії. Додати на сковорідку до цибулі капусту, сіль, перець, мускатний горіх, перемішати та довести до готовності.
Витягнути тісто з холодильнику, розкачати та помістити в змащену вершковим маслом форму для пирога. З тіста зробити бортики, а дно часто наколоти, щоб не роздулося під час випікання. Начинку з капусти, що охолола, покласти в "кошик" з тіста, зверху посипати нарізаним чорносливом (якщо чорнослив зовсім сухий, його потрібно заздалегідь замочити.
Блендером збити яйця (3 шт.) зі сметаною та натертим сиром, додати орегано. Залити начинку отриманою заливкою, запікати при температурі 180°C 50-60 минут до рум'яної скоринки та щільної текстури. Подати пиріг можна теплим замість другої страви або холодним до чаю.