Картопляні кнедлики
- 1. Картопля — 1,2 кг
- 2. Молоко — 0,5 склянки
- 3. Яйця — 1 шт. (може знадобитись 2 шт.)
- 4. Мускатний горіх — за смаком
- 5. Картопляний крохмаль — 2 ст.л. (може знадобитись трохи більше)
- 6. Вершкове масло — 70 г
- 7. Білий хліб — 50 г
- 8. Булочка — 1 шт.
- 9. Сіль — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Очистіть картоплю. Натріть на терці 800 г картоплі. Викладіть її в миску, залийте холодною водою і залиште на 30 хвилин.
Другу частину картоплі (400 г) відваріть до готовності, влийте молоко і приготуйте пюре.
З сирої картоплі злийте воду, викладіть на рушник і промокніть.
Викладіть картоплю в миску, додайте картопляний крохмаль, пюре, яйце, мускатний горіх і сіль. Все добре вимісіть.
У каструльці доведіть до кипіння воду, підсоліть.
Злегка змочіть руки і зліпіть з картопляної маси кнедлики розміром з тенісну кульку.
У киплячій воді відваріть перший пробний кнедлик протягом 25 хвилин, накривши каструлю кришкою. Коли кнедлик буде готовий, він спливе на поверхню. Якщо він вийшов занадто м'яким і розпадається, додайте в тісто ще трохи крохмалю, якщо ж дуже крутий - ще одне яйце.
Хліб наріжте дрібними кубиками. На сковороді розтопіть і розігрійте 20 г вершкового масла і обсмажте в ньому хлібні кубики на середньому вогні до золотистого кольору.
Потім з картопляної маси сформуйте ще 8 кнедликів (кожен розміром з тенісний кульку), зробіть у них невеликі поглиблення і в кожну кульку вкладіть трохи підсмаженого хліба. Добре заліпите поглиблення і знову надайте кулькам правильну форму. Відваріть кнедлики в киплячій підсоленій воді 20-25 хвилин, накривши каструлю кришкою.
З булочки вийміть м'якуш. Залишилося вершкове масло розтопіть на сковороді і підсмажте в ньому м'якуш до золотистого кольору.
Дістаньте кнедлики шумівкою і обсушіть на серветці. Для подачі розкладіть кнедлики по тарілках, полийте обсмаженим м'якушем і вершковим маслом.