Карі з яблуками і нутом
Традиційно приправа карі повинна готуватися безпосередньо перед приготуванням їжі. В Індії люди змішують карі з суміші різних приправ. Але головним інгредієнтом повинна бути куркума, якої повинно бути не менше 25% від усієї приправи. Карі не можна довго зберігати, бо порошок його листя дуже швидко випаровує ефірні масла. З цього можна зробити висновок, що на прилавки наших магазинів надходить видозмінена приправа, що відрізняється від оригіналу, який навряд чи доживе до прибуття на наші кухні. До складу карі повинен також входити коріандр, обов'язковий інгредієнт - кайенский перець. Ці три прянощі є обов'язковими для карі, всі інші спеції можуть додаватися за бажанням, наприклад мускатний горіх, кмин, гвоздика, кориця, імбир, кардамон, базилік, часник, м'ята, різні перці, фенхель та інші.
- 1. Оливкова олія — 1 ст. л.
- 2. Карі — 6 ч. л.
- 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 4. Імбир тертий — 2 ст. л.
- 5. Часник — 4 зубчика
- 6. Кінза — 100 г.
- 7. Томати у власному соку — 800 г.
- 8. Яблука зелені — 2 шт.
- 9. Нут консервований — 850 г.
- 10. Йогурт натуральний — 250 мл.
- 11. Сік лимонний — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цибулю нарізати півкільцями. Часник подрібнити. Яблука очистити від шкірки і серцевини і порізати невеликими шматочками. Нут промити і просушити.
Розігріти оливкову олію у великому сотейнику на середньому вогні. Додати карі і обсмажити хвилину. Потім додати цибулю, імбир і часник. Обсмажити 2-3 хвилини.
Додати кінзу, помідори, яблука і нут. Накрити кришкою і тушкувати до м'якості 30-40 хвилин.
Зняти з вогню і вмішати лимонний сік.
Перед подачею вмішати йогурт.