Короп, запечений з цибулею і грибами
- 1. Короп — 1,5 кг.
- 2. Цибуля — 2 шт.
- 3. Шампіньйони — 200 г.
- 4. Помідор — 1 шт.
- 5. Зелень петрушки — 40 г.
- 6. Рослинна олія — за смаком
- 7. Сік лимона — 1 ст. л.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Свіжозмелений перець — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Карпа очистити від луски, добре промити. Видалити зябра.
Розрізати черевце і видалити нутрощі.
Карпа добре промити зовні і всередині, обсушити серветками і розрізати на частини.
Скропити рибу соком лимона і залишити на 15-20 хвилин.
Приготувати начинку. Лук-порей вимити й нарізати кільцями або півкільцями. Печериці вимити й нарізати скибочками.
На розігрітій з рослинною олією сковороді обсмажити цибулю до м'якості. Додати гриби і смажити, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Посолити і поперчити.
Начинку трохи остудити.
Коропа укласти в змащену олією форму і натерти сіллю і свіжомеленим перцем зовні і всередині. Наповнити черевце коропа підготовленою начинкою (можн додати трохи порізаних помідорів).
Черевце акуратно сколоти зубочистками. Шкіру риби добре змастити рослинною олією.
Помідор вимити й нарізати кружальцями. Викласти помідор навколо риби так, щоб кружальця трохи заходили один на одного. Помідори трохи посолити і скропити рослинною олією.
Зверху укласти гілочку петрушки.
Запікати приблизно 45-60 хвилин у нагрітій до 180°C духовці. Час запікання залежить від ваги риби. Готову рибу вийняти з духовки, дати постояти 10 хвилин, акуратно перекласти на блюдо, і оформити зеленню і свіжими овочами.