Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід другі страви осінь › Капуста корейська
Капуста корейська

Капуста корейська

Корейська кухня унікальна: її страви настільки колоритні, різноманітні і оригінальні, що просто дух захоплює. І ось Вам черговий кулінарний шедевр наших східних братів – корейська капуста. Ця, здавалося б, проста, практично однокомпонентна страва вразить навіть найвибагливішого гурмана багатою палітрою смакових ноток. Головне в цьому рецепті – чітко дотримуватися пропорцій, а також маринувати капусту не менше десяти годин в холодному місці. Що стосується сорту, можете взяти пекінську, білокачанну або навіть кольорову, а червоний перець краще використовувати подрібнений в порошок. Рекомендуємо заготовити побільше гострої закуски на випадок, коли захочеться чогось незвичайного і пікантного.

Кількість порцій 6
Час приготування 25 хв

  1. 1. Капуста — 1,5 кг.
  2. 2. Морква — 2 шт.
  3. 3. Часник — 1 шт.
  4. 4. Вода — 1,5 л.
  5. 5. Цукор — 1 ст. л.
  6. 6. Оцет — 1 ст. л.
  7. 7. Гвоздика — 2 шт.
  8. 8. Сіль — 3 ст. л.
  9. 9. Соєвий соус — 2 ст. л.
  10. 10. Червоний гострий перець — 1/2 ч. л.
  11. 11. Олія — 100 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Капусту помити. Нашаткувати на середні бруски. Моркву очистити. Натерти за допомогою спеціальної терки брусками.

  2. Потім очистити часник. Нарізати кружечками. Викласти усі овочі в посудину шарами.

  3. Приготувати маринад. В окрему посудину налити 1,5 л. води. Закип'ятити. Додати цукор, сіль, гвоздику, оцет 70%, рослинну олію і соєвий соус. Перемішати. Варити 3 хвилини.

  4. Червоний тертий перець додати в нарізану капусту. Прибрати з маринаду гвоздику і залити ним капусту. Охолодити. Відправити до холодильника на 10 годин.