Желе із соку
Спочатку желе робили тільки з м’ясом. У наш час існує желе солодке (яке так і називають) і з м'яса, на французькій має назву "ланшпіг". В українській і російських мовах це блюдо отримало назву "холодець" або "заливне". Що стосується солодких желе, то їх роблять з самих різних фруктів. Але от із соку - це щось нове. Ви можете робити таке желе як з одного виду соку, так і з декількох, щоб зробити желе різнобарвним і надати йому незвичайний смак. Це чудовий десерт до будь-якого свята і не тільки. Навіть найпростішу вечерю желе зробить більш святковою і надасть потрібну атмосферу.
- 1. Полуничний нектар — 250 мл.
- 2. Банановий нектар — 250 мл.
- 3. Желатин — 10 г.
- 4. Ягоди (для прикраси) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У невелику каструлю налити полуничний сік. Всипати половину желатину, перемішати, залишити на 10 хвилин.
Ємність поставити на маленький вогонь, підігріти приблизно до 40 градусів.Перемішати, желатин має повністю розчинитися.
Розлити по келихах і поставити в холодильник на 2 години.
Те ж саме повторити з другим видом соку.
Розлити другий сік поверх першого соку. Поставити в холодильник на 2-3 години до повного застигання.
При бажанні желе прикрасити будь-якими ягодами (за смаком).