Італійська пасхальна коса
- 1. Борошно — 600 г.
- 2. Оливкова олія — 30 г.
- 3. Дріжджі пресовані — 12 г.
- 4. Сіль — 10 г.
- 5. Чорні або зелені маслини — 100 г.
- 6. Сир "Голландський" — 100 г.
- 7. Копчена ковбаса — 100 г.
- 8. Яйце — 5 шт.
- 9. Насіння маку — 20 г.
- 10. Насіння гарбуза — 20 г.
- 11. Насіння кунжуту — 20 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно налити воду (370 г.) у миску та трохи її нагріти, додати сіль, 1 чайну ложку цукру (для дріжджів), дріжджі, олію, все розмішати. Додати просіяне борошно та замісити тісто. Зробити з нього 2 кулі та поставити в тепле місце підніматися.
Копчену ковбасу нарізати кубиками 5х5 мм., твердий сир натерти на крупній тертці, оливки порубати на невеликі шматочки. Від тіста, що підійшло (1 кулі) відірвати невеликий шматочок (розміром, як волоський горіх) та відкласти. Тісто, що залишилося, розділити на три частини та з кожної зробити довгий джгут та розкачати в смужки довжиною 80 см., шириною 7 см. На одну смужку покласти ковбасу, на другу - оливки, на третю - твердий сир, кожну защіпнути.
Змастити кожен джгут збитим яйцем та посипати один - маком, інший - кунжутом, третій - гарбузовим насінням. Яйця ретельно помити з милом та варити протягом 5 хвилин; охолодити. З джгутів сплести косу та згорнути у кільце. Зверху розмістити 4 яйця, закріпивши тоненькими джгутиками з тіста, котре відкладали.
Плетінку перекласти на деко та залишити на 1 годину. Можна випікати при температурі 180°С 40-50 хвилин. Але можна випікати й при температурі 200°С 45 хвилин. З усього тіста виходить дві плетінки, одна з яйцями, інша - без.