Індичка в тархуні, базиліці і петрушці
М'ясо індички часто використовується в кулінарії. Його кулінарні переваги: воно ніжне і порівняно нежирне. Приготування індички не зажадає від Вас особливої кулінарної майстерності, але вимагає до себе уваги і точного дотримання рецепта, так як це м'ясо легко пересушити. Із м'яса індички готують велику кількість страв: його варять, запікають, смажать, тушкують, а також додають в різні салати. Індичка в тархуні, базиліці і петрушці - один із варіантів приготування індички. Особливість цієї страви в тому, що м'ясо попередньо маринується, а потім запікається, а маринад дуже цікавий, зелений. Його інгредієнти - петрушка, базилік, тархун, кумін, імбир, карі, чорний мелений перець, оливкова олія і лимонний сік.
- 1. Стегно індички — 1 кг.
- 2. Петрушка — 100 г.
- 3. Базилік зелений — 100 г.
- 4. Тархун — 100 г.
- 5. Олія оливкова — 100 мл.
- 6. Кумін — 1 ч. л.
- 7. Імбир — 50 г.
- 8. Перець чорний мелений — 1 ч. л.
- 9. Сік лимонний — 100 мл.
- 10. Карі (порошок жовтий) — 1 ч. л.
- 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У чаші блендера змішати петрушку, базилік, тархун, кумин, імбир, карі, сіль і перець, влити оливкову олію і лимонний сік. Подрібнити до однорідної маси, консистенція повинна бути кашоподібною.
М'ясо просочити отриманим соусом із блендера, покласти м'ясо в пластикову ємність, поставити в холодильник на 8 годин.
Духовку розігріти до 180°C. Дістати м'ясо з холодильника, зв'язати його харчовою ниткою таким чином, щоб вийшов рулет. Запікати в духовці протягом 30 хвилин.
Маринад, який залишився, до нього можна додати бульйон, поставити на вогонь, трохи поварити, щоб вийшов соус. Подавати з салатом і/або картоплею.