Хліб з оливками і часником
- 1. Вода — 300 мл.
- 2. Дріжджі сухі — 7 г.
- 3. Борошно пшеничне — 420 г.
- 4. Борошно грубого помелу — 100 г.
- 5. Апельсиновий сік — 75 мл.
- 6. Маслинова олія — 4 ст. л.
- 7. Сіль — 10 мг.
- 8. Часник — 3 гол.
- 9. Оливки — 10 шт.
- 10. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
- 11. Цукровий пісок — 3 ст. л.
- 12. Листя розмарину — пучок
- 13. Морська сіль — 1 ч. л.
- 14. Перець чорний мелений — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У миску просіяти борошно. Розвести водою дріжджі і дати їм піднятися. Потім влити їх у борошно, а також теплу кип'ячену воду. Розмішати все. Залишити на 1,5 години.
Додати в тісто, що піднялося, свіжовичавлений апельсиновий сік, пшениче і грубого помелу борошно. Ретельно вимісити.
Додати в отримане повітряне тісто 1 ч. л. маслинової олії, і прийнятися знову ретельно розминати його. Миску з тістом обтягнути харчовою плівкою. Залишити на 45 хвилин.
Узяти глибоку сковороду. Розігріти її. Додати туди 1 ст. л. маслинової олії. Всипати раніше рубаний часник. Влити до нього 2 ст. л. води, цукор, бальзамічний оцет, сіль, чорний мелений перець, порізані на частини оливки і подрібнене листя розмарину.
Тушкувати близько 5 хвилин на маленькому вогні. Відставити. Дати остигнути. Розкачати тісто в пласт. Начинити його начинкою. Зробити з тіста конвертик і накрити його вологою бавовняною тканиною. Залишити на 30 хвилин.
Деко змастити маслиновою олією. Викласти на нього "відпочиле" тісто з начинкою. Оглянути краї перед випічкою - прищипнути, якщо десь помітні від'єднання.
Відправити випікати хліб при температурі 250ºС на 5 хвилин, потім при температурі до 180ºС близько 40 хвилин.