Смажені пельмені по-узбецьки
Шалено смачне і ситне блюдо узбецької кухні з неповторним смаком соковитого м'яса та ароматом зелені. Пельмені по-узбецьки не відварюються як у більшості інших рецептів їх приготування, а смажаться у великій кількості рослинного масла у фритюрниці або в сковорідці, повної киплячого рослинного масла. Для начинки бажано брати баранину, але можна і яловичину, ще можна додати у фарш зелені, наприклад, базилік. Перед подачею на стіл готові пельмені кладуть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Подають смажені пельмені по-узбецьки, як гарячу закуску, з простоквашею або, як основне блюдо, з бульйоном або шурпою.
- 1. Борошно пшеничне — 300 г.
- 2. М'ясо — 300 г.
- 3. Яйце куряче — 1,5 шт.
- 4. Цибуля ріпчаста — 3,5 шт.
- 5. Вода — 3,5 ст. л.
- 6. Сіль — 1,5 ч. л.
- 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розбити яйце в миску, влити воду і всипати 1 ч. л. солі, збити виделкою до однорідності, поступово додавати борошно, замісити тісто. Накрити зверху рушником, залишити на 10-25 хвилин. Після чого, розкачати тісто, вирізати кружальця для майбутніх пельменів.
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, додати до фаршу, посолити і поперчити за смаком.
Посуд розігріти до 100°С. Обсмажити в ній фарш до готовності. Прибрати з вогню, накрити кришкою, остудити не виймаючи фарш із посудини.
Викласти готовий фарш на приготоване тісто, сформувати пельмені, обсмажити у фритюрі.