Фруктово-сирні тістечка
- 1. Вершкове масло (або маргарин) — 200 г.
- 2. Цукор — 180 г.
- 3. Яйця — 3 шт.
- 4. Сметана 10% — 100 г.
- 5. Борошно — 300 г.
- 6. Крохмаль — 100 г.
- 7. Розпушувач для тіста — 1 ч. л.
- 8. Різні ягоди (можна заморожені) - малина, полуниця, лохина — 500 г.
- 9. Желатин — 20 г.
- 10. Сир — 250 г.
- 11. Йогурт (натуральний або з фруктовою добавкою) — 200 г.
- 12. Лимонний сік — 2 ст. л.
- 13. Вершки 30-35% — 250 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Яйця збити з цукром (100 г.) хвилин 10. Маса повинна стати дуже повітряною, пишною, м'якою і світлою.
Додати розм'якшене вершкове масло (або маргарин) і сметану. У цей момент суміш може піти пластівцями через масло і втратити однорідність. Нічого страшного, продовжувати збивати ще хвилин 5-6.
У борошно і крохмаль додати розпушувач і все висипати в яєчно-маслянисту суміш. Красива однорідність повинна повернутися. Пару хвилин збивати на великій швидкості, потім оберти знизити до мінімуму і ще кілька хвилин мішати на найнижчій швидкості, або вручну.
Тісто розмазати по деку, застеленому папером.
Поставити в духовку на 180°С, випікати 15-20 хвилин. Перевірити готовність сірником. Дістати з духовки, підняти за дві сторони пергаментного паперу, тим самим знімаючи бісквіт з дека і викласти готовий корж на обробну доску (яка підходить за розміром) або на кухонний рушник.
Коли корж охолоне, за трафаретом приготованим заздалегідь, вирізати необхідні фігурки для маленьких рознімних форм для тістечок або використати силіконові форми для мафінів.
Ягоди перебрати, вимити (заморожені ягоди розморозити), зробити пюре (в блендері або протерти через сито).
Желатин замочити, сир (якщо зернистий перетерти через сито) змішати з йогуртом, цукровим піском і лимонним соком. Желатин розпустити на вогні, не доводячи до кипіння. З'єднати його з ягідним пюре, потім все це додати в сирно-йогуртову суміш. Маса потроху почне застигати.
Не гаючи часу дарма, збити вершки до стійких піків і акуратно з'єднати з сирним кремом.
Коржі помістити на дно форми.
Залити мусом і прикрасити.
Мінімум на 4 години поставити в холодильник, щоб мус схопився. Потім, тонким ножиком пройтися уздовж бортиків і акуратно вийняти тістечка.