Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська літо › Літній салат "Фатуш"
Літній салат "Фатуш"

Літній салат "Фатуш"

Рецепт цього, трохи незвичайного, салату потрапив до нас з Лівану. У цій країні він дуже популярний - його подають майже скрізь. Тому він містить так багато спецій і трав, які гармонійно підібрані за смаком. Іноді салат також називають селянським. Мабуть через те, що разом з овочами салат подають зі шматочками лаваша, який перед цим добре підсмажили на вогні. Якщо Ви не дуже любите гостре, то перець чилі можна не додавати. Приголомшливий смак, яскравий салат. Що може бути краще?!

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Салат — 100 г
  2. 2. Огірки — 220 г
  3. 3. Помідори — 250 г
  4. 4. Редис — 150 г
  5. 5. Зелена цибуля — 50 г
  6. 6. Петрушка — 30 г
  7. 7. Лаваш — 200 г
  8. 8. Лимон — 1 шт.
  9. 9. Оливкова олія — 60 мл
  10. 10. Червоний мелений перець чилі — 20 г
  11. 11. Часник — 2 зуб.
  12. 12. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник подрібнити.

  2. Для соусу змішати сік лимона, оливкову олію (половину), перець (трохи залишити для посипання лавашу), часник, трохи солі.

  3. Змастити лаваш соусом і посипати перцем, розрізати на тонкі палички і випікати до хрусткого стану в розігрітій до 180 градусів духовці (приблизно 10-12 хвилин).

  4. Овочі помити, нарізати кубиками.

  5. Зелень помити, дрібно нарізати.

  6. Подавати салат, прикрасивши зеленню, з хрустким лавашем.