Їжачки зі свинячого і яловичого фаршу
Їжачки зі свинячого і яловичого фаршу - цікавий варіант приготування тюфтельок. Чому їжачки? Зернятка рису, що стирчать із кульок, можливо роблять їх схожими на їжачків. Сам процес формування їжачків із фаршу і рису нагадає Вам рецепт приготування тюфтельок. Інгредієнти можуть бути однаковими. Порада: рис краще використовувати довгозернистий і відварювати його до напівготовності, щоб їжачки не розвалювалися. Бажано, щоб соус, приготований зі сметани і томатної пасти, покривав їжачків у формі майже повністю. Замість води для приготування соусу за бажанням можна використовувати бульйон.
- 1. Фарш свинний — 175 г.
- 2. Фарш яловичий — 175 г.
- 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 4. Рис — 50 г.
- 5. Паста томатна — 50 г.
- 6. Сметана — 50 г.
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Зелень — за смаком
- 10. Вода — 250 мл.
- 11. Яйце куряче — 0,5 шт.
- 12. Борошно пшеничне — 25 г.
- 13. Олія рослинна — 1,5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рис відварити до напівготовності, після - остудити. Цибулю подрібнити, обсмажити на сковороді в олії до золотистого кольору.
Змішати в мисці обидва фарші, додати обсмажену цибулю, вбити яйце, посолити і поперчити за смаком, додати вже остиглий рис. Ретельно перемішати.
Зліпити із фаршу кульки розміром з мандарин, обваляти в борошні, викласти у форму для випікання, яку потрібно попередньо змастити олією і присипати борошном.
У мисці змішати томатну пасту і сметану, посолити, додати трохи води, перемішати до однорідної консистенції.
Залити "їжачки" в формі томатно-сметанним соусом, поставити в розігріту до 180ºС духовку, випікати протягом 50 хвилин.