Юшка класична
Незмінною основою для класичної юшки (тобто «білої», яка готується з білої річкової або морської риби) вважається прозорий, але насичений, концентрований і дуже ароматний рибний відвар. Одні варять юшку з різних видів рибки і вважають, що чим їх більше, тим смачніше і наваристіше буде суп. Інші ж вважають, що різновид риби для цієї першої страви повинен використовуватися виключно один. Як вчинити в цій повній суперечок справі – вирішувати Вам. Єдиний факт, з яким усі солідарні – рибка для юшки завжди повинна бути обов'язково свіжою і мало не живою з ніжним, жирним і солодкуватим м'ясом. Найкраще підійде, звичайно ж, окунь, судак і йорж – традиційні для юшки різновиди риби.
- 1. Риба — 800г
- 2. Цибуля — 1шт
- 3. Зелена цибуля — пучок
- 4. Картопля — 5шт
- 5. Кріп — пучок
- 6. Лавровий лист — 3шт
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Чорний перець горошком — за смаком
- 9. Корінь петрушки — 1шт
- 10. Морква — 1шт
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Закип'ятити воду, покласти туди нарізану кубиками картоплю.
Корінь петрушки і моркву почистити і дрібно порізати. Варити хвилин 10.
Рибу почистити від луски, кишок і зябер, при необхідності порізати. Покласти в бульйон рибу, лаврові листочки, перець, посолити і варити хвилин 15.
З готової юшки видалити цибулю, горошини перцю і лавровий лист і заправити вершковим маслом. Розлити юшку по тарілках і посипати рубаною зеленню. Смачного!