![Шоколадне суфле "День і ніч"](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.efe308a85ce89c780c1c14f471649aa1.350x350.jpeg)
Шоколадне суфле "День і ніч"
З французької мови назва цієї страви перекладається як «повітряний». Ви вже здогадалися, про що йде мова? Вірно, Вашій увазі десерт справжніх гурманів – суфле. Ця вишукана страва являє собою не що інше, як суміш з яєчних білків і жовтків з різними добавками (вершки, сир, фрукти, шоколад), збитих до консистенції жирної сметани. При цьому ніжний смак і насичений колір дає жовткова суміш, а повітряну, пористу текстуру, характерну для суфле, – ретельно збиті яєчні білки. Пропонований десерт готується з білого і чорного шоколаду, окремо змішаного з вершками. Існує також м'ясне, грибне і овочеве суфле, приготовані з соусом бешамель, але це вже зовсім інша історія.
- 1. Темний шоколад — 100 г.
- 2. Білий шоколад — 100 г.
- 3. Вершки 33-35% — 500 мл.
- 4. Цукор — 150 г.
- 5. Желатин — 10 г.
- 6. М'ята — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Желатин замочити в 150 мл. холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці.
Потім желатин довести до кипіння, але не кип'ятити. Залишити охолоджуватися.
Розтопити окремо білий і чорний шоколад. Залишити охолоджуватися до кімнатної температури.
Вершки збити з цукром.
Вершки розділити на дві частини. В одну додати білий шоколад і половину желатину. Добре перемішати.
В іншу частину додати темний шоколад. Додати желатин, який залишився і перемішати.
Розкласти в креманки, поклавши з одного боку біле суфле, з іншого - темне. Поставити в холодильник на 5-6 годин. За бажанням, прикрасити м'ятою.