Шашлик з курки в грейпфруті
- 1. Стегно куряче або гомілка куряча — 1500 г.
- 2. Грейпфрут — 1-2 шт.
- 3. Хмелі-сунелі — 1 ст. л.
- 4. Перець сичуаньський — 1 ч. л.
- 5. Сіль — за смаком
- 6. Цибуля — 6 шт.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Стегенця або гомілки звільнити від шкіри і кісток. Вирізати всі хрящики і прожилки. Нарізати невеликими довгуватими шматками, з розрахунку 5 шматків на 1 шампур.
Цибулю нарізати шайбами (не розділяючи на кільця) товщиною 5-7 мм. Вичавити сік з грейпфрута разом з м'якоттю. Промите і обсушене м'ясо посолити, додати спеції, ретельно перемішати.
Влити сік, щоб м'ясо повністю було ним покрито, пом'яти м'ясо в соку, перемішуючи, щоб всі шматочки просочилися. Додати цибулю. Обережно перемішати, не порушуючи цілісності цибулевих кілець. Долити сік, щоб шашлик був покритий ним повністю.
Накрити ємність з шашликом харчовою плівкою і поставити шашлик з курки маринуватися не менше, ніж на 1,5-2 години. Якщо довше, то в холодильнику, можна на ніч.
На шампур нанизувати м'ясо "гармошкою", перемежовуючи цибульними шайбами.
Готувати шашлик треба над гарячим, без полум'я, вугіллям, протягом 15-20 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб м'ясо смажилося рівномірно, і злегка поливаючи шашлик маринадом.