Часниковий суп-пюре
- 1. Курячий бульйон — 800 мл.
- 2. Молоко — 100 мл.
- 3. Вершки (жирність 20-22%) — 200 мл.
- 4. Картопля — 3 шт.
- 5. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 6. Часник — 1 головка
- 7. Вершкове масло — 2 ст. л.
- 8. Оливкова олія — за смаком
- 9. Зелень петрушки — за смаком
- 10. Cіль — за смаком
- 11. Мелений білий перець — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Головку часнику очистити від лушпиння, але на часточки не розбирати.
У фольгу для запікання помістити головку часнику, полити зверху 1 чайною ложкою оливкової олії. Загорнути фольгу і поставити її випікатися в духовку, розігріту до 180°С, близько 30-35 хвилин.
Після чого часник розгорнути і остудити. Потім акуратно зрізати верхівки, а м'якоть видавити в миску.
Цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Картоплю очистити і нарізати великими кубиками.
У каструлі розтопити вершкове масло, а також налити трохи оливкової олії. Далі викласти цибулю, трохи посолити і поперчити, і обсмажити до м'якості.
Додати картоплю, перемішати і влити гарячий бульйон. Потім суп довести до кипіння, зменшити вогонь, і варити приблизно 10-15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Трохи посолити і поперчити за смаком.
Після чого в каструлю з супом викласти запечений часник і перемішати. Влити молоко і знову перемішати.
За допомогою блендера перебити суп в пюре прямо в каструлі.
Знову поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, періодично помішуючи. Влити туди ж вершки, перемішати і прогріти, але не кип'ятити.
Готовий суп спробувати на смак і при необхідності додати сіль і перець за смаком.