Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід плита європейська › Вишневий джем
Вишневий джем

Вишневий джем

Будь-яка поважаюча себе господиня поспішає подбати про те, аби зима була в її будинку теплою. І поки за вікном буде кружляти заметіль і засипати дороги сніг, її сім'я буде грітися чаєм і заъдати його ароматним джемом. Вишневий джем відноситься до універсальних ласощів. За допомогою цих ласощів можна відвести душу, якщо їсти його ложечкою. А можна намазати на хліб або печиво, покласти в тісто і спекти пиріг. Також джем стане відмінним помічником у приготуванні сніданку - намазати джем на тост, і ранок, вважайте, вдався. Готувати джем зовсім нескладно і недовго, з цим впорається навіть новачок на кухні. Подбайте про свою зиму, внесіть в неї справжній аромат літа!

Кількість порцій 9
Час приготування 120 хв

  1. 1. Вишня (з кісточками) — 3 кг.
  2. 2. Цукор — 1 кг.
  3. 3. Сода — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вимити вишню, очистити від кісточок і плодоніжок.

  2. Перекрутити через м'ясорубку.

  3. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння і, не збавляючи вогонь, упарювати 40 хвилин. Розмішувати періодично обов'язково.

  4. Додати соду. Підніметься піна зеленого кольору (не лякайтеся)! Через пару хвилин розмішування вона опаде, і вишня знову стане червона.

  5. Додати цукор, довести до кипіння і, не збавляючи вогонь, упарюють 40 хвилин. Не забувати розмішувати.

  6. Розлити в стерилізовані баночки (виходить 3 півлітрові баночки).

  7. Закрити кришками, перевернути, накрити рушником і залишити до повного охолодження. При кімнатній температурі відмінно зберігається!