Здоба донецька
Пропонуємо Вам зануритися спогадами у безтурботне дитинство і згадати ту саму донецьку здобу за дев'ять копійок – пишні, ніжні і завжди свіжі булочки з солодкого тіста, що ваблять своїм насиченим ванільним ароматом. Здоба, що активно користувалися популярністю у радянський час, на превеликий жаль, зникла з прилавків шкільних їдалень і булочних. Але це ж не привід для смутку? Адже перед Вами перевірений рецепт (як по ГОСТУ) всіма улюблених булочок. До того ж, сучасні технології дозволяють швидко і без зайвого клопоту приготувати цю чудову випічку в хлібопічці, чим і пропонуємо зайнятися. М'який м'якуш, що тане в роті, і хрустка вершкова корочка нікого не залишать байдужим.
- 1. Борошно — 600 г.
- 2. Молоко — 250 мл.
- 3. Сіль — 3 г.
- 4. Цукор — 100 г.
- 5. Масло вершкове — 100 г.
- 6. Свіжі дріжджі — 25 г.
- 7. Яйце — 5 шт.
- 8. Ванілін — 5 г.
- 9. Вершки — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
спочатку потрібно трохи підігріти молоко, розвести у ньому дріжджі, додати 30 г., цукру, 30 г., борошна, перемішати та поставити у тепле місце на 15 хвилин, щоб активувати дріжджі.
Суміш вилити у відерце хлібопічки, додати цукор, жовтки (4 шт.,), ванілін, сіль, борошно. Потім розм'якшене вершкове масло. Під час замішування слідкувати, щоб тісто було м'яким, але не липким. Використовувати режим "дріжджове тісто".
Тісто, що підійшло, розділити на булочки. Дати їм піднятися ще півгодини (поки гріється духовка). Перед випіканням змастити булочки жовтком, змішаним з вершками. Пекти 20-25 хвилин при температурі 200 °С.