Борщ із чорносливом, квасолею і копченою грудинкою
- 1. Курка — 300 г.
- 2. Селера — 0,3 стебла
- 3. Морква — 1 шт.
- 4. Цибуля ріпчаста — 0,3 шт.
- 5. Часник — 2 шт.
- 6. Цибуля червона — 1 шт.
- 7. Петрушка — 10 г.
- 8. Лавровий лист — 1 шт.
- 9. Перець чорний горошком — 2 шт.
- 10. Помідори — 140 г.
- 11. Буряк — 250 г.
- 12. Чорнослив — 80 г.
- 13. Квасоля — 100 г.
- 14. Олія рослинна — 20 мл.
- 15. Капуста білокочанна — 150 г.
- 16. Сіль — за смаком
- 17. Грудинка свиняча копчена — 80 г.
- 18. Перець чорний мелений — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Викласти курку в каструлю, залити 2,5 л. води, додати сюди ж цибулину, моркву, стебло селери, поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь, додати стебла петрушки без листя, лавровий лист, чорний перець горошком. Варити протягом 2 годин на повільному вогні, знімаючи піну і жир.
Буряк очистити від шкірки, нарізати тонкою соломкою. Таким же чином нарізати моркву і капусту. Червону цибулю нарізати тонкими півкільцями. Копчену грудинку нарізати дрібними кубиками.
Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, висипати грудинку, обсмажити до золотистої скоринки, після додати в сковороду цибулю, моркву і буряк, перемішати, тушкувати 20 хвилин, до м'якості овочів. Нарізати помідори дрібними шматочками, додати в сковороду. Чорнослив висипати сюди ж, перемішати, тушкувати 10-15 хвилин.
У каструлю з бульйоном висипати грудинку зі сковороди, додати в бульйон овочі. Висипати капусту, варити 20-30 хвилин, після додати квасолю, варити 10 хвилин.
Подрібнити петрушку, розчавити часник, додати це все в борщ. При подачі додати в тарілку сметану.