Бастурма по-грузинськи
Бастурма - це в'ялена на повітрі пресована вирізка з просоленого м'яса. Бастурма вважається кавказькою стравою і поширена вона і в Туреччині, і у Вірменії, і в Грузії , і навіть у Середньоазіатських країнах. Але різні національності готують бастурму по-своєму. Ми ж сьогодні представляємо рецепт приготування саме грузинської бастурми. Ця страва виникла в сиву давнину в умовах жаркого клімату і відсутності холодильників. Бастурма відрізняється темним кольором і щільною консистенцією. До речі, в супермаркетах цей делікатес коштує не дешево. Приготувавши таку смачну делікатесну закуску в домашніх умовах, ви зможете насолодитися її домашнім смаком і до того ж заощадите чимало грошей.
- 1. Яловича вирізка — 1 кг.
- 2. Цибуля — 1 шт.
- 3. Оцет винний — 30 г.
- 4. Зелень петрушки — 25 г.
- 5. Сіль — за смаком
- 6. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вирізку почистити від плівок і сухожилок, нарізати кубиками.
М'ясо скласти в посуд, додати сіль, перець, дрібно нарізану цибулю і винний оцет. Добре перемішати і відставити в холодне місце на 2-3 дні.
Після маринування м'ясо нанизати на рожен і смажити до готовності над розжареним вугіллям, періодично перевертаючи його.