Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід українська овочі літо › Баклажани в томатному соусі
Баклажани в томатному соусі

Баклажани в томатному соусі

В осінній час природа ділитися з нами корисними і багатими плодами, а ми у свою чергу не упускаємо шанс скористатися ними і творимо найрізноманітніші і смачні страви. Фіолетовий овоч (баклажан) не відстає від своїх овочевих побратимів і може також похвалитися вмістом вітамінів і мікроелементів. І так само вишукано себе подати у будь-якій страві. Присутність цього овоча в рецептах давно користується популярністю серед господинь, і поза сумнівом, знайдеться в кулінарному блокноті кожної. Якщо ж у вас ще немає рецепту з баклажанів, тоді скоріш записуйте апетитний і корисний рецепт страви - баклажани в томатному соусі. Приєднуйтеся до прибічників смачного і корисного!

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. Баклажан — 700 г.
  2. 2. Помідори — 1 кг.
  3. 3. Часник — 7 зубчиків
  4. 4. Сіль — 2 ч. л.
  5. 5. Зелень (кріп, базилік) — пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Узяти баклажани середнього розміру. Помити, відрізати хвостики і зробити надрізи вздовж.

  2. Очистити часник і поділити на 2 порції. Першу (3 зубчики) дрібно посікти ножем, а другу відкласти на соус (4 зубчики). Змішати нашаткований часник із сіллю і начинити баклажани (помістити в надрізи).

  3. Помідори розрізати навпіл. Пропустити через м'ясорубку. Отриману масу перелити в каструлю і посолити. Додати до неї нафаршировані баклажани.

  4. Поставити каструлю з баклажанами на вогонь. Варити годину на маленькому вогні. Як тільки овоч стане м'яким, зняти посудину з вогню і дати остигнути.

  5. У охолонувшу масу додати 4 зубчики часнику (посічених) і зелень. Все перемішати. Поставити в холодне місце, можна в холодильник на 1 годину. Нарізати часточками і подавати до столу.