Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Аранчіні

Аранчіні

Хочете спробувати дуже смачну страву гарячих і пристрасних італійців? Їхня кухня славиться не тільки стравами з тіста, але і більш корисними і не такими калорійними. Наприклад, аранчіні. З італійської дослівно перекладається як "маленькі апельсини". Цю назву страва отримала завдяки своїй кулястій формі і насиченому вогненому кольору, який виходить завдяки паніровці в сухарях. Цю страву можна назвати цілком повноцінною, тому що тут є і гарнір (рис), і м'ясо, і гриби, і сир. Завдяки такій начинці вся страва виходить дуже ніжною на смак, але в той же час досить таки ситною. Так що можете її подавати навіть за святковий стіл.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Рис (аборіо) — 300 г.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Пармезан — 50 г.
  4. 4. Гриби — 300 г.
  5. 5. Шафран — 1 ч. л.
  6. 6. Олія соняшникова — 2 ст. л.
  7. 7. Цибуля — 2 шт.
  8. 8. Кріп — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Часник — 3 зубчики
  12. 12. Сухарі панірувальні — за смаком
  13. 13. Олія вершкова — 2 ст. л.
  14. 14. Борошно — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити рис в підсоленій воді.

  2. Додати розмочений в гарячій воді шафран, 2 ст. л. вершкового масла і тертий пармезан. Перемішати.

  3. Рис остудити, додати 1 яйце, перемішати.

  4. Для начинки на олії підсмажити цибулю, гриби, посолити, поперчити. Додати подрібнений часник і зелень.

  5. Остиглий рис розділити на 10 маленьких кульок. Кожну кульку нафарширувати 1 ст. л. грибної засмажки.

  6. Отримані рисові кульки обваляти в борошні, яйці і панірувальних сухарях.

  7. Обсмажити аранчіні до золотистого кольору.