Тонке хрустке печиво з кунжуту
- 1. Кунжут — 150 г
- 2. Борошно — 65 г
- 3. Розпушувач — 0,5 ч.л.
- 4. Вершкове масло — 60 г + ще трохи для змащування
- 5. Тростинний цукор — 250 г
- 6. Яйця — 1 шт.
- 7. Сіль — 0,5 ч.л.
- 8. Ванільний цукор — 1 ч.л.
- 9. Лимон — 0,5 шт.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Борошно, розпушувач і сіль просійте в миску.
З половинки лимона вичавіть 1 ч.л. соку.
Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі для розм'якшення, після міксером збийте з цукром.
Потім додайте яйце, ванільний цукор і лимонний сік і збивайте ще приблизно 30 секунд.
Не припиняючи збивання, на низькій швидкості міксера порціями введіть в суміш борошно, збийте до однорідності.
Після лопаткою вмішайте в суміш кунжут
Ємність з тістом накрийте тарілкою і поставте в холодильник на 1 годину.
Духовку нагрійте до 180°C. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть її вершковим маслом.
Чайною ложкою викладіть коржики на великій відстані один від одного, тому що вони розтікаються - всього на противень уміщається близько 12 штук. В результаті в процесі випічки кожне печиво повинно вийти приблизно 0,7 см в діаметрі.
Випікайте печиво в нагрітій духовці близько 8-9 хвилин, уважно стежте, щоб воно не підгоріло (якщо печиво сильно зазолотиться, його хвилин через 5 можна перевернути на інший бік).
Готове печиво остудіть і подавайте до чаю або кави.