Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря українська шоколад літо › Шоколадний кисіль
Шоколадний кисіль

Шоколадний кисіль

Кисіль - це знайомий десерт кожному з дитинства. Наші мами його готували нам із задоволенням. Ще б пак, адже ми так його любили. Цей ніжний, теплий, шовковистий смак на губах, м'якенький і солоденький. Кисіль - це улюблений дитячий десерт. Його люблять і дорослі. Мало того, домашній кисіль ще й дуже корисний. Киселі готують з різних ягід: журавлини, смородини (червоної і чорної), малини, полуниці, чорниці, вишні, яблук, сливи, кизилу, абрикосів. Але сьогодні ми навчимо вас готувати шоколадний кисіль. Густоту киселю можна регулювати збільшивши вдвічі дозу крохмалю. Тоді ви отримаєте справжній пудинг - ласощі теж дуже смачні. Але це вже як любите. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Шоколад гіркий — 100 г.
  2. 2. Молоко — 600 мл.
  3. 3. Крохмаль кукурудзяний — 20 г.
  4. 4. Цукор — 50 г.
  5. 5. Ванільний стручок — 3 шт.
  6. 6. М'ята свіжа — 1 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Влити 400 г. молока в неглибоку каструлю, додати цукор.

  2. Розрізати ванільний стручок уздовж, з однієї половинки витягнути насіння, додати його разом зі стручком в каструлю до молока та цукру.

  3. Поставити на вогонь каструлю, довести до кипіння, зменшити вогонь, додати шоколад (залишити шматочок для прикраси).

  4. Змішати крохмаль з 200 г. молока, добре перемішати, додати в кипляче молоко, помішуючи до повного розчинення інгредієнтів.

  5. Витягнути стручок ванілі з каструлі, трохи охолодити кисіль. Розлити по формочках, при подачі прикрасити тертим шоколадом.