Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря плита зима › Шоколадний глінтвейн
Шоколадний глінтвейн

Шоколадний глінтвейн

Коли за вікном мете січнева завірюха, особливо хочеться чогось зігріваючого і тонізуючого. Але чай пити не хочеться, та й кава набридла. Тоді приготуйте глінтвейн – підбадьорливий напій, незамінний в холодні зимові вечори. Безсумнівно, підніме Вам настрій. Класичний рецепт глінтвейну включає червоне вино, нагріте до певної температури (як правило, це 70-80°С), спеції і прянощі. Туди ж додають соковиті дольки апельсинів і лимонів. Пропонований рецепт урізноманітнить Ваше звичне уявлення про цей напій, адже він шоколадний. І так, насправді, подвійно смачніше. Випити глінтвейн – вже відмінний привід провести приємний теплий вечір у родинному колі чи веселій компанії друзів.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Цукрова пудра — 400 г.
  2. 2. Какао-порошок — 200 г.
  3. 3. Кориця (паличка) — 2 шт.
  4. 4. Аніс — 8 шт.
  5. 5. Шоколад чорний 70% — 500 г.
  6. 6. Мандарини — 2 шт.
  7. 7. Розмарин — 1 стебло
  8. 8. Вино червоне фруктове — 700 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю влити 500 мл. води, додати цукор, какао-порошок, а також спеції, поставити суміш на вогонь, довести до кипіння.

  2. Забрати каструлю з вогню, додати розламаний шоколад, збити блендером до однорідної маси. Шоколад повинен розчинитися.

  3. Додати нарізані мандарини, всипати розмарин, залишити на 10 хвилин.

  4. Влити в суміш червоне вино, поставити на вогонь, підігріти. Подавати теплим.