Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря японська суші › Рис для суші
Рис для суші

Рис для суші

Почнемо з того, що для приготування суші та інших страв японської кухні, потрібно брати особливі сорти рису. Тобто звичний для нас рис сюди точно не підійде. Купити його можна в спеціальних магазинах, поруч з іншими інгредієнтами для японських страв. До того ж, готується він теж по-особливому рецепту, який для нас незвичайний. Адже саме від якості приготовленого рису залежить смак всієї страви. Тому тут потрібен свій рецепт, яким ми з вами із задоволенням ділимося. Якщо ви зібралися зробити роли в домашніх умовах, або ж іншу страву цього типу, вам неодмінно потрібно знати, як правильно готувати рис. Японці підходять до цього питання дуже ретельно, тому і ви постарайтеся.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Рис для суші — 400 г.
  2. 2. Вода — 500 мл.
  3. 3. Рисовий оцет — 50 мл.
  4. 4. Цукор — 30 г.
  5. 5. Сіль — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Насипати рис в посуд, залити холодною водою і гарненько промити його. Злити воду і залити свіжу, знову промити рис. Повторити процедуру доти, доки вода не стане прозорою.

  2. Промитий рис покласти в глибоку каструлю і залити холодною водою з розрахунку 250 мл. води на кожну чашку рису. Поставити каструлю на плиту і довести до кипіння на максимальному вогні. Після того як вода закипить, зменшити силу нагріву до мінімального і залишити на 12 хвилин. Коли рис повністю вбере в себе воду (це має статися після 12 хв.) прибрати каструлю з вогню і залишити настоятися ще 15 хвилин.

  3. Поки рис настоюється, приготувати для нього заправку. На дві чашки рису знадобиться 50 мл. рисового оцту, 30 г. цукру і 10 г. солі. Розчинити сіль і цукор в оцті, попередньо нагрівши оцет. Не перестаратися з нагріванням, оцет потрібно нагріти лише злегка.

  4. Викласти рис (він повинен бути гарячим) рівним шаром і вилити на нього заздалегідь приготовлену заправку. Потім взяти дерев'яну лопатку і дуже обережно перемішати рис для того, щоб заправка ввібралася в нього рівномірно. Тепер залишилося лише дати рису охолонути.