Картопля, фарширована печінкою
- 1. Картопля (однакового розміру) — 12 шт.
- 2. Печінка — 300 г.
- 3. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 4. Олія соняшникова — 3 ст. л.
- 5. Молоко — 200 мл.
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Перець чорний мелений — за смаком
- 8. Бульйон — 300 мл.
- 9. Сир твердий — 50 г.
- 10. Сметана (10-15%) — 200 г.
- 11. Борошно — 1 ст. л.
- 12. Масло вершкове — 20 г.
- 13. Пецериці — 200 г.
- 14. Зелень петрушки і кропу — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Печінку очистити від плівок і проток, нарізати шматочками і залити молоком на 2 години. Картоплю очистити, зрізати дно для стійкості і верхівку. Відварити картоплю до напівготовності в підсоленій воді 10 хвилин. Вийняти з картоплі серединку.
Обсмажити печінку на олії. Додати дрібно порізану 1 цибулину і смажити разом з печінкою.
Пропустити печінку з цибулею двічі через м'ясорубку. Посолити і поперчити за смаком. Нафарширувати картоплю печінкою.
Поставити фаршировану картоплю на деко і залити бульйоном. Запікати 25 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці. Потім посипати фаршировану картоплю натертим на дрібній терці сиром і запікати ще протягом 10-15 хвилин.
Для приготування соусу порізати пластинками печериці і дрібними кубиками цибулю, яка залишилася. Обсмажити разом на вершковому маслі. Додати борошно, сіль, перець. Залити сметаною і тушкувати протягом 10 хвилин. Наприкінці посипати зеленню.
Подавати фаршировану картоплю разом з соусом із печериць.