![Жюльєн з білих грибів](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.82005454d4477a6ac1ec9331da36cc17.350x350.jpeg)
Жюльєн з білих грибів
Дане блюдо відноситься до російської кухні, незважаючи на те, що носить французьку назву. Жюльєном у французькій кухні називається особлива техніка нарізки овочів тонкою соломкою. Пізніше з приходом французької моди так почали називати певну категорію страв і в російській кухні. Існує величезна безліч рецептів всіляких жульєнів, але незмінною складовою кожного з них є, звичайно ж, гриби. Однією з головних особливостей жульєну є його ніжний смак, який досягається завдяки використанню вершкового соусу. Також часто використовують соус бешамель і сметанний соус. Запікається жульєн в спеціальному посуді - кокотницях.
- 1. Білі гриби — 500 г.
- 2. Цибуля — 150 г.
- 3. Сир — 150 г.
- 4. Сіль — за смаком
- 5. Перець чорний мелений — за смаком
- 6. Вершкове масло — 60 г.
- 7. Вершки 10-15% — 250 мл.
- 8. Борошно — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Окремо нарізати дрібно цибулю і гриби.
Цибулю обсмажити на вершковому маслі (30 г.).
Додати гриби, посолити, поперчити, смажити протягом 30-35 хвилин.
Для приготування соусу розтопити вершкове масло (30 г.).
Додати борошно, злегка обсмажити.
Потім додати вершки і нагрівати до тих пір, поки соус не почне густіти.
У соус додати гриби. Перемішати і прибрати з вогню.
На дрібній тертці натерти сир.
Гриби з соусом викласти в кокотниці.
Зверху посипати сиром.
Запікати при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.