Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря російська борошно літо › Хмиз з цукровою пудрою
Хмиз з цукровою пудрою

Хмиз з цукровою пудрою

Всі Ви, напевно, пробували хмиз – вигнуті, тонкі смужки листкового тіста, обсмажені в олії і посипані цукровою пудрою. Смак, знайомий з дитинства. А якщо не пробували – прийшов час приготувати це повітряне печиво в домашніх умовах. Даний кондитерський виріб отримав свою назву завдяки великій схожості з опалими гілочками дерев. Вони такі ж сухі і хрусткі. Та й форма схожа. Приготувати хмиз зовсім не складно. З тіста необхідно розкачати пласт товщиною два-три сантиметри, а з нарізаних смуг сформувати фігурний виріб по Вашій фантазії. Приготоване печиво можете також посипати какао порошком і прикрасити меленими горіхами.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сметана — 3 ст. л.
  2. 2. Сіль — 3 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 200 г.
  4. 4. Яйце куряче — 1 шт.
  5. 5. Пудра цукрова — за смаком
  6. 6. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати сметану в мисці з яйцем, перемішати. Додати в суміш борошно і сіль, замісити тісто.

  2. Розкачати тісто в лист, нарізати смужками товщиною 8 см. У центрі кожної смужки зробити розріз ножем, при цьому не розрізаючи до кінця.

  3. Згорнути смужку, загорнути один кінець в розріз, потягнути, випрямляючи смужку.

  4. Розігріти сковороду з рослинною олією, обсмажити отримані смужки тіста. Після чого, перекласти хмиз на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру.

  5. При подачі викласти хмиз на тарілку, присипати цукровою пудрою.