Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря › Грушевий пиріг
Грушевий пиріг

Грушевий пиріг

У кожної сім'ї є свої традиційні рецепти. Саме вони є найсмачнішими. Можливо і цей солодкий рецепт стане вашим улюбленним, і заслужить увагу близьких вам людей. У сезон груш не пропустіть можливості смачно поправити здоров'я собі і рідним пирогом з цього корисного фрукта, який надає унікальність і пікантний смак випічці. Дуже простий рецепт, який готується буквально за 30 хвилин. А раз вже він такий легкий, то створення цього десерту можна доручити і дитині. Їсти пиріг рекомендуємо в теплому вигляді, так він передає усі свої кращі смакові якості. А прикрасою послужать карамель або ягоди - пофантазувати можна сповна. Спробуйте - вам сподобається!

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Груша — 4 шт.
  3. 3. Масло вершкове — 150 г.
  4. 4. Цукор — 230 г.
  5. 5. Яйце — 2 шт.
  6. 6. Вода — 4 ст. л.
  7. 7. Розпушувач — 1 пакетик
  8. 8. Ванілін — за смаком
  9. 9. Кориця — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Насамперед можна приготувати начинку. Для цього грушу помити, очистити від насіння і нарізати на шматочки (великі). Потім помістити їх в каструлю, додати трохи води, і 1 ст. л. цукру. Все розмішати. Помістити тушкувати на 5-7 хвилин.

  2. Далі узяти розм'якшене вершкове масло (розм'якшувати краще при кімнатній температурі) збити міксером. Додати цукор, яйця і гарненько збити вінчиком до однорідної консистенції.

  3. Окремо змішати розпушувач, ванілін і корицю, а потім додати заздалегідь просіяне борошно. З'єднати все з отриманою раніше масою.

  4. Завершальний етап: розігріти духовку до 160ºС; змастити добре лист вершковим маслом. Груші помістити на друшляк, і дати рідині стекти. Викласти спочатку груші, а зверху розмістити тісто. Випікати 25 хвилин.

  5. Перевірити готовність пирога. Для цього узяти дерев'яну шпажку проколоти в центрі пиріг, якщо вона не мокра, це означає, що пиріг готовий.