Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря грецька › Яловича печінка по-грецьки
Яловича печінка по-грецьки

Яловича печінка по-грецьки

Печінка, безсумнівно, дуже корисна в нашому раціоні. Дуже погано, що багато хто не любить її. Тому що, наприклад, в говяжій печінці дуже багато вітамінів і різних корисних речовин - практично всі відомі вітаміни. Але при цьому всьому в ній також мало калорій, що робить її ще більш вигідною та корисною. Так що цей рецепт цілком зійде для повсякденної вечері, тим більше, що готувати її - всього-то нічого. Але в підсумку виходить хороша закуска. Приготуйте який-небудь салат до неї (можна навіть грецький), і хороший вечеря готова. Ви можете навіть не готувати гарнір, тому що печінка виходить досить ситною і звичайно ж смачною.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яловича печінка — 500 г
  2. 2. Лимон — 1 шт.
  3. 3. Оливкова олія — 5 ст.л.
  4. 4. Сухий орегано — 1 ст.л.
  5. 5. Чорний мелений перець — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку як слід промийте і очистіть від плівок.

  2. Наріжте її на тонкі часточки завтовшки півсантиметра (не товще!).

  3. Нарізану печінку викладіть на суху широку сковороду - важливо, щоб вона лежала в один рівний шар, посоліть і поперчіть за смаком.

  4. Полийте оливковою олією.

  5. З лимона вичавіть сік і також полийте їм печінку.

  6. Посипте орегано і все добре перемішайте. Залиште на 15-20 хвилин маринуватися.

  7. Після закінчення цього часу поставте сковороду на сильний вогонь і доведіть маринад до кипіння.

  8. Після зменшіть вогонь до середнього і накрийте сковороду кришкою - але так, щоб виходила пара. Приблизно через 5 хвилин переверніть печінку і обсмажте ще хвилин 10-15 з іншого боку.

  9. Потім для проби один зі шматочків розріжте впоперек - колір повинен бути рівномірно коричневим. Якщо є червоні плями, печінка потрібно прожарити ще небагато.

  10. При подачі полийте печінку соком, який утворився під час смаження. На гарнір добре підійде овочевий салат, для заправки - грецький соус дзадзикі.